Hjem Nyheter Ny avdelingsdirektør for NOA

Ny avdelingsdirektør for NOA

Cathrine Haugene Ljoså har tiltrådt som avdelingsdirektør for Nasjonal overvåking av arbeidsmiljø og helse (NOA) ved STAMI.

Ljoså kommer fra stillingen som seksjonssjef i DFØ, i Avdeling for ledelse og kompetanseutvikling. Hun er organisasjonspsykolog fra NTNU og tok doktorgraden sin ved STAMI i 2013, på temaet psykososiale arbeidsmiljøforhold og mentale helseplager blant offshorearbeidere.

– Cathrine har en kombinasjon av solid lederkompetanse og lang erfaring med formidling, partssamarbeid og forskning på arbeidsmiljøfeltet. I tillegg har Cathrine mange gode personlige egenskaper, som hun vil kunne utvikle og spille på som leder i NOA fremover. Jeg ser frem til å jobbe tett sammen med henne, sier direktør ved STAMI, Therese N. Hanvold.

Statistikk, analyse og forskning på arbeidsmiljø

NOA er en avdeling ved Statens arbeidsmiljøinstitutt som har til hovedoppgave å beskrive status for arbeidsmiljø og arbeidshelse i Norge, samt se på utviklingstrekk innenfor disse områdene.

Avdelingen arbeider for å knytte sammen statistikk, analyse og forskning på arbeidsmiljø for å gi en helhetlig framstilling av arbeidsmiljø- og arbeidshelsetilstanden i norsk arbeidsliv. Som del av dette utarbeider og leverer NOA Faktabok om arbeidsmiljø og helse.

→ Les mer om NOA her

– Jeg gleder meg til å ta fatt på nye oppgaver på NOA, og til å bli kjent med den fine gjengen som jobber der. Jeg har fulgt STAMI og NOA fra sidelinjen de siste årene, men ser nå frem til å være en del av dette miljøet som jeg har så stor respekt for, sier Cathrine Haugene Ljoså.

– Det er svært motiverende å få lov til å jobbe for et godt og bærekraftig arbeidsliv i Norge, og NOA har en betydelig rolle i dette arbeidet. Jeg ser også frem til å samarbeide med partene i arbeidslivet, da dette er noe vi står sammen om.

Få nyhetsbrev
Lukk