Kontakt

Målgruppe

Grunnkurset er åpent for alle yrkesgrupper i BHT. Vi ønsker stor faglig bredde for best mulig kurs og prioriterer inntil to fra yrkesgruppene lege/arbeidsmedisiner, yrkeshygieniker og psykolog/organisasjonspsykolog til hvert kurs. Får å få ett best mulig faglig utbytte av kurset, anbefaler vi at du har minimum 1 års erfaring fra BHT.

Maks antall deltakere: 24

Når avholdes neste kurs: Hvert semester, se utlysning for gjeldende kurs

Varighet: Tre samlinger á tre dager, se utlysning for nærmere informasjon

Kursavgift: kr 23.000,- for første deltaker/enedeltaker og kr 14.000,- for neste deltaker fra samme BHT og samme arbeidssted/team

Sted: STAMIs lokaler i Gydas vei 8, Majorstuen i Oslo

Kursbeskrivelse/læringsmål

På Grunnkurs for BHT vil du lære om BHTs samfunnsoppdrag og hva det betyr for BHTs formål, kompetanse, arbeidsmetodikk og rolle. I løpet av kurset blir du også oppdatert på den nyeste forskningen på arbeidsmiljøfeltet og kan bruke dette inn i det forebyggende arbeidsmiljøarbeidet i BHT.

Grunnkurset er tverrfaglig og gir deg oversikt og grunnleggende breddekunnskap innen ulike fagområder i arbeidsmiljø og arbeidshelsefeltet. Det legges vekt på hvordan du kan jobbe kunnskapsbasert og systematisk for å kunne bistå arbeidsgivere og arbeidstakere med å skape et trygt arbeidsmiljø som fremmer god arbeidshelse. Kurset legger særlig vekt på risikofaktorer og utforming av primærforebyggende tiltak på gruppe- og organisasjonsnivå.

Grunnkurs for BHT fra og med 2019 dekker læringsmålene for obligatorisk opplæring for ansatte i bedriftshelsetjenesten (tilsvarende obligatorisk opplæring for BHT på 1-2-3).

Etter å ha gjennomført kurset vil du ha:

  • Dekket læringsmålene for obligatorisk opplæring for ansatte i bedriftshelsetjenesten (tilsvarende obligatorisk opplæring for BHT på 1-2-3).
  • Kunnskap om BHTs samfunnsoppdrag og rolle
  • Økt forståelse for egen rolle som veileder/rådgiver for både arbeidsgiver, arbeidstaker, verneombud, tillitsvalgte og AMU
  • Kunnskap om fagfeltene yrkeshygiene, organisatorisk og psykososialt arbeidsmiljø, ergonomi, arbeidsmedisin/arbeidshelse og systematisk HMS-arbeid
  • Kunnskap om hvordan det forebyggende BHT-arbeidet kan løftes fra individnivå til gruppe- og organisasjonsnivå
  • Kompetanse til å kunne gjennomføre risikokartlegginger og bruke resultatene videre inn i det forebyggende arbeidet
  • Innsikt i hvordan man kan planlegge og gjennomføre fysiske og organisatoriske endringer i virksomheter
  • Kjennskap til arbeidsmiljøsatsningen, og ulike ressurser/verktøy som er utviklet som en del av denne

Undervisning og selvstudier

Kurset benytter varierte undervisningsmetoder og kombinerer forelesninger, gruppearbeid, erfaringsutveksling og oppgaver mellom samlingene for å øke det faglige utbytte. Som deltager forventes det at du deltar aktivt og bidrar med egne erfaringer og utfordringer som du møter i din BHT-hverdag.

For å få faglig utbytte av kurset stilles det krav til selvstudier mellom samlingene, og det forventes at kursdeltakere setter av tid tilsvarende minimum to arbeidsdager til selvstudie mellom hver samling.

For å motta kursbevis er det krav om minst 80% aktiv deltakelse på kurset. I tillegg forventes det at kursdeltakere gjennomfører selvstudier mellom samlingene og at alle hjemmeoppgaver leveres innen frist.

Grunnkurs for BHT dekker læringsmålene for obligatorisk opplæring for ansatte i bedriftshelsetjenesten (tilsvarende obligatorisk opplæring for BHT på 1-2-3). Grunnkursets første samling er avgjørende for å få denne opplæringen, og er samtidig et nødvendig grunnlag for de påfølgende samlingene. Du må derfor delta på første samling for å få kursbevis.

Søknad og prioritering

Vi gjør oppmerksom på at du ikke er sikret plass selv om søknaden din er registrert. Plasser tildeles etter egne kriterier (se nedenfor). Plassbekreftelse sendes på e-post så snart opptaket er ferdig. Alle som har registrert seg, vil få svar. De som ikke får plass i første runde, får tilbud om å stå på venteliste frem til kursstart.

Kurset er tverrfaglig, og vi ønsker faglig bredde blant kursdeltagerne. Derfor blir to plasser reservert for hver av yrkesgruppene bedriftslege/lege, psykolog og yrkeshygieniker. Blir ikke kvotene fylt opp, går plassene til andre søkere.

Blant øvrige søkere prioriteres:

  • De som har søkt tidligere uten å få plass, eller har måttet trekke seg fra tildelt plass
  • De som søker sammen med kollega fra en prioritert yrkesgruppe (opptil fire plasser per virksomhet)
  • Geografisk spredning

Avmelding

Det er kun anledning til å la en kollega fra samme BHT-avdeling overta tildelt plass innen kursstart ved særskilt avtale.

Ved søknadsfristens utløp er kurspåmeldingen bindende. Skulle det likevel bli behov for å trekke seg etter å ha fått tildelt plass, gjelder følgende avmeldingsregler:

Inntil tre uker før kursstart betales kun halv kursavgift dersom en søker på venteliste kan overta plassen. Hvis ingen kan overta plassen, betales full kursavgift. Ved avmelding etter dette tidspunktet betales full kursavgift.

Ved sykdom er det ingen kursavgift ved avmelding dersom sykemelding kan fremlegges.