Hjem Nyheter STAMI-TV: Arbeidsrelatert sykdom og pasien[..]

STAMI-TV: Arbeidsrelatert sykdom og pasientutredning i Norge

Hva er de vanligste helseskadelige påvirkningene som norske arbeidstakere kan bli utsatt for, hvilke sykdommer kan knyttes til eksponering på arbeidsplassen og hvordan har utviklingen vært når det gjelder arbeidsmiljøpåvirkning og arbeidsrelaterte sykdommer de siste årene? Se opptak av forrige ukes frokostseminar på STAMI.

Kontakter

Publisert

  • 20. februar 2018

Arbeidsrelatert sykdom har store konsekvenser for enkeltmenneskers helse og livskvalitet. I tillegg kommer de samfunnsmessige kostnadene. På frokostseminaret gir Lisa Aarhus, lege i spesialisering ved avdeling for arbeidsmedisin og epidemiologi ved STAMI, en oversikt over arbeidsmedisinsk pasientutredning i Norge. Videre forteller hun om de arbeidsmedisinske avdelingene, og utredning av årsakssammenheng mellom sykdom og arbeid.

Data er hentet fra pasientutredningsregisteret, som de arbeidsmedisinske sykehusavdelingene og Statens arbeidsmiljøinstitutt (STAMI) etablerte i 2009. Formålet med etableringen var i første rekke å få en bedre oversikt over arbeidsmedisinsk pasientutredning i Norge, inkludert endring i arbeidsrelatert eksponering og sykdom over tid. Utredningsregisteret gir en god oversikt over pasientutredninger ved de arbeidsmedisinske avdelingene i Norge og kan avdekke endringer i arbeidsrelatert eksponering og sykdom over tid. Slik kan registeret bidra til målrettet forebyggende innsats.

Få nyhetsbrev
Lukk