Hjem Kurs og seminar Webinar: Skiftarbeid og risiko for hjerte[...]

Webinar: Skiftarbeid og risiko for hjerte- og karsykdom

Hvordan påvirkes hjerte- og karsystemet av nattarbeid og lange arbeidsdager?

 

Velkommen til STAMI-webinar 4. mai, klokka 9 til 9.30!

Du ser webinaret direkte på denne siden.

Arbeidstidsordninger som innebærer nattarbeid og tidlige morgenskift, gir redusert søvn og kan bidra til å øke risikoen for å utvikle helseplager og sykdom. I flere tidligere studier har forskere funnet en sammenheng mellom antall år i skiftarbeid og økt risiko for hjerte- og karsykdom.

Ifølge Faktabok for arbeidsmiljø og helse 2021 arbeider i alt 34 prosent av alle ansatte utenom ordinær dagtid i form av en skift- eller turnusordning eller en annen ordning. Det tilsvarer 850.000 personer.

Andelen som jobber utenom dagtid varierer fra 3 til over 90 prosent i ulike yrker og er vanlig i næringene sjøfart og luftfart og transportnæringene, helsesektoren, industrien, flere serviceyrker og primærnæringene.

Nå har forskere ved STAMI gjennomført et prosjekt som gir nye interessante funn om sammenhengen over tid mellom eksponering for skiftarbeid, som også inkluderer nattarbeid og lange arbeidsdager, og hjerte- og karsykdom.

På webinaret 4. mai vil forsker Marit Skogstad presentere prosjektet og funnene. I tillegg presenterer forsker Dagfinn Matre satsingen A-TID, som skal gi et bedre data- og kunnskapsgrunnlag om samspillet mellom arbeidstidsordninger og helse og sikkerhet blant arbeidstakere i Norge.

Påmeldingen er nå stengt, men du kan følge seminaret direkte fra vår hjemmeside torsdag 4.5. kl. 09.00.

 

Få nyhetsbrev
Lukk