Hjem Kurs og seminar Webinar: Arbeidsmiljø i hjemmetjenesten

Webinar: Arbeidsmiljø i hjemmetjenesten

Hva sier forskning om arbeidsmiljøet til ansatte i hjemmetjenesten?

 

Webinaret er over, men du kan se det i spilleren i på denne siden.

Omtrent 54.000 personer jobber i hjemmetjenesten, og de fleste jobber som pleie- omsorgsarbeider eller sykepleier. Nesten halvparten av de med fravær i hjemmetjenesten, oppgir at dette skyldes helseproblemer som helt eller delvis er forårsaket av jobben viser nasjonale tall fra Statens arbeidsmiljøinstitutt (STAMI).

Mye av dette kan ansatte og ledere forebygge sammen, ved å jobbe kunnskapsbasert, behovsbasert og systematisk med arbeidsmiljø.

Samtale om utfordringer

På dette webinaret snakker Elisabeth Goffeng i STAMI, sammen med Linda Tjelle Brun i hjemmetjenesten i Uranienborg i Oslo, om utfordringene i arbeidsmiljøet i hjemmetjenesten.

Hva kan det føre til dersom man ikke jobber med å løse disse utfordringene, og hvordan kan man bruke verktøyet «En bra dag på jobb» til å skape et godt arbeidsmiljø?

En bra dag på jobb

Vi vet mye om arbeidsmiljø i Norge, men rådene for å utvikle arbeidsmiljøet er ofte generelle og lite treffsikre. Vi vet at ulike bransjer og yrker har veldig forskjellige utfordringer i arbeidsmiljøet.

Derfor har STAMI utvikla verktøyet «En bra dag på jobb» spesifikt for hver enkelt bransje. Nå tilbyr vi også En bra dag på jobb, spesialtilpasset for alle som jobber i hjemmetjenesten. Verktøyet bygger på forskning og er utviklet gjennom dialog med ledere, tillitsvalgte og ansatte i bransjen.  

Konseptet er enkelt og tar utgangspunkt i en nettside med korte filmer om spesifikke arbeidsmiljøutfordringer i de enkelte bransjene. Filmene viser situasjoner på arbeidsplassen og bygger på forsking og statistikk, samt erfaringer fra ansatte i bransjene.  

Her kan du lese mer om En bra dag på jobb for hjemmetjenesten

Få nyhetsbrev
Lukk