Kurs og undervisning

Frokostseminar 28. mars: Hva vet vi om innvandreres arbeidsmiljø og helse?

Et arbeidsliv som prioriterer forebyggende arbeidsmiljøarbeid er viktig for å sikre helse, sikkerhet og høy arbeidsdeltakelse. Men utfordringer med å få godkjent og brukt utdanning og kompetanse fra hjemlandet, kan bidra til at innvandrere har en høyere sannsynlighet for å havne i bransjer eller må ta jobber med større arbeidsmiljøutfordringer. Dette kan også være tilfelle for dem med lavere utdanningsnivå og dårligere språkferdigheter i mange ufaglærte yrker som har mangel på arbeidskraft.

Dette er tema for frokostseminaret torsdag 28. mars. Seminaret er gratis og åpent for alle. Påmelding finner du nederst på siden.

På frokostseminaret vil foreleser Tom Sterud fortelle om hva forskning sier om arbeidsmiljøforhold og helse blant yrkesaktive innvandrere. Er det slik at innvandrere har større risiko for arbeidsskader enn øvrige arbeidstakere? Opplever innvandrere mer mobbing og diskriminering? Dette er noen av spørsmålene som man har forsøkt å finne svar på i et nordisk samarbeidsprosjekt, hvor man har oppsummert forskingslitteraturen som har undersøkt arbeidsmiljø og yrkeshelse blant innvandrere i Europa og Canada. Basert på data fra den siste levekårsundersøkelsen blant innvandrere i Norge, vil seminaret også belyse noen av problemstillingene i en norsk sammenheng.

Foreleser er Tom Sterud, forsker ved avdeling NOA – Nasjonal overvåking av arbeidsmiljø og helse ved STAMI.

Frokostseminaret vil bli filmet og er mulig å se direkte på stami.no

Opptak blir også lagt ut i etterkant av seminaret på STAMIs web-TV.

Fra kl 08:30 blir det enkel servering og kaffe/te.

Kursinformasjon

 • Når:
  28. mars 2019
 • Varighet:
  Inntil halvannen time fra klokken 09:00. Enkel servering fra 08.30
 • Sted:
  STAMIs egne lokaler i Gydas vei 8, Majorstuen, Oslo
 • Påmeldingsfrist:
  25. mars 2019
 • Kursavgift:
  Seminaret er gratis. Men av hensyn til matbestilling, ber vi om påmelding for dem som skal følge seminaret på STAMI. Opplys i kommentarfeltet om eventuelle allergier.
 • Maks antall deltakere:
  90
 • Målgruppe:
  Målgrupper for frokostseminaret er BHT-personell, HR-personell, verneombud, ledere, representanter fra fagforeninger, innvandrerorganisasjoner og andre med interesse for temaet.

Påmelding til frokostseminar 28. mars

 • Les om hvordan STAMI behandler dine personopplysninger
 • Denne informasjonen gjør det enklere for foreleser å tilpasse presentasjonen til publikum.
 • Denne informasjonen gjør det enklere for foreleser å tilpasse presentasjonen til publikum.