Kurs og undervisning

Dagsseminar om mobbing i arbeidslivet – årsaker, konsekvenser og tiltak

Velkommen til dagsseminar på STAMI onsdag 11. september om mobbing. Seminaret arrangeres i samarbeid med Universitetet i Bergen. Her presenteres ny, norsk forskning om årsaker til og konsekvenser av mobbing i arbeidslivet, samt forskning om intervensjoner, tiltak og behandling av de som rammes.

På seminaret får du innsikt i arbeidsmiljøfaktorer og ledelsesfaktorer som årsaker til at mobbing oppstår. Vi vil gå inn på hvilken rolle individuelle forhold kan spille, og hvordan mobbing kan og bør håndteres og forebygges av arbeidsgivere. Du får også innsikt i studier av hvordan, hvorfor og hvem som får helseproblemer av denne type opplevelser, og hvordan man kan behandle helseproblemer etter mobbing.

Ledelse, gode interne prosedyrer og retningslinjer, og ikke minst et godt klima for konflikthåndtering, er viktige stikkord for organisatoriske faktorer som kan forebygge og lette belastningen blant involverte som har blitt utsatt for mobbing.

Seminaret arrangeres i samarbeid med Universitetet i Bergen. På seminaret møter du forskere både fra STAMI, Diakonhjemmet og Universitetet i Bergen. Både professorer, erfarne forskere og doktorgradsstudenter bidrar med å dele ny innsikt i tematikken. Seminaret er et resultat av forskningsprosjektet «Bullying and harassment in the workplace: from mechanisms and moderators to problem treatment» som er et samarbeid mellom Universitetet i Bergen, STAMI og Poliklinikken «Raskere tilbake» ved Diakonhjemmets Sykehus. Forskningsprosjektet gjennomføres i perioden 2016-2021. Forskere fra England, Finland og Belgia deltar også i prosjektet.

Seminaret er åpent for alle som har interesse for temaet.

Forskningsprosjektet dekker de fleste kostnadene ved arrangementet. Derfor blir deltakeravgiften på kun 450,- som inkluderer lunsj.

Detaljert program blir lagt ut i august

Kursinformasjon

 • Når:
  11. september 2019
 • Varighet:
  1 dag
 • Sted:
  STAMIs kurslokaler i Gydas vei 8, Majorstuen, Oslo
 • Påmeldingsfrist:
  4. september 2019
 • Kursavgift:
  450 kr, til dekning av servering.

  Avmelding:
  Siste 2 uker før kursstart: Hele kursavgiften betales. Det samme gjelder ved no show.
  Ved sykdom: Ingen kursavgift dersom attest fra lege kan fremlegges
 • Maks antall deltakere:
  80
 • Målgruppe:
  Målgrupper for seminaret er ansatte som jobber i BHT, HR-personell, personer med lederansvar, verneombud og andre med interesse for temaet.

Påmelding til dagsseminar 11.9.19 om mobbing i arbeidslivet

 • Les om hvordan STAMI behandler dine personopplysninger
 • Spesifiser nærmere hvilken avdeling du arbeider ved dersom du er ansatt i en BHT med flere enheter.
 • Navn på arbeidsgiver
 • Gi oss beskjed om feks. handikap eller allergier som må tas hensyn til under planlegging/gjennomføring av kurset.
Få nyhetsbrev
Lukk