Kurs og undervisning

Frokostseminar 15. februar: Arbeidsrelatert sykdom og pasientutredning i Norge

Hva er de vanligste helseskadelige påvirkningene som norske arbeidstakere kan bli utsatt for, hvilke sykdommer kan knyttes til eksponering på arbeidsplassen og hvordan har utviklingen vært når det gjelder arbeidsmiljøpåvirkning og arbeidsrelaterte sykdommer de siste årene? Dette er tema for frokostseminar på STAMI torsdag 15. februar.

Arbeidsrelatert sykdom har store konsekvenser for enkeltmenneskers helse og livskvalitet. I tillegg kommer de samfunnsmessige kostnadene. På frokostseminaret vil Lisa Aarhus, lege i spesialisering ved avdeling for arbeidsmedisin og epidemiologi ved STAMI, gi en oversikt over arbeidsmedisinsk pasientutredning i Norge. Videre vil hun fortelle om de arbeidsmedisinske avdelingene, og utredning av årsakssammenheng mellom sykdom og arbeid.

Data er hentet fra pasientutredningsregisteret, som de arbeidsmedisinske sykehusavdelingene og Statens arbeidsmiljøinstitutt (STAMI) etablerte i 2009. Formålet med etableringen var i første rekke å få en bedre oversikt over arbeidsmedisinsk pasientutredning i Norge, inkludert endring i arbeidsrelatert eksponering og sykdom over tid.

Utredningsregisteret gir en god oversikt over pasientutredninger ved de arbeidsmedisinske avdelingene i Norge og kan avdekke endringer i arbeidsrelatert eksponering og sykdom over tid. Slik kan registeret bidra til målrettet forebyggende innsats.

Frokostseminaret vil bli filmet og er mulig å se direkte på stami.no

Opptak blir også lagt ut i etterkant av seminaret.

Fra klokken 08.30 blir det enkel servering og kaffe/te. Foredraget starter kl 09.00.

 

Kursinformasjon

 • Når:
  15. februar 2018
 • Varighet:
  Inntil halvannen time fra klokken 09:00. Enkel servering fra 08.30
 • Sted:
  STAMIs egne lokaler i Gydas vei 8, Majorstuen, OSLO
 • Kursavgift:
  Frokostseminaret er gratis og åpent for alle, men på grunn av begrenset plass og servering av enkel frokost må man melde seg på. Det er ikke nødvendig å melde seg på dersom man skal se frokostseminaret på STAMIs web-TV.
 • Maks antall deltakere:
  90
 • Målgruppe:
  Alle med interesse for fagområdet, og særlig bedriftsleger, arbeidsmedisinere, BHT-ansatte, verneombud, HMS-rådgivere og HR