Nyhet

Aktuelle NIVA-kurs

Nordisk institusjon for videreutdanning innenfor arbeidsmiljøområdet (NIVA) tilbyr videreutdanning for fagpersoner og forskere i de nordiske landene innen arbeidshelse, arbeidsmiljø og arbeidsliv. I tiden fremover arrangerer de kurs og seminarer om temaer som mobbing og trakassering i arbeidslivet, arbeidsrelaterte hudlidelser og det flerkulturelle arbeidsmarkedet.

NIVA er et utdanningsinstitutt underlagt Nordisk Ministerråd, og fungerer som et samarbeidsforum for de nordiske regjeringene. NIVAs oppgave er å tilby videreutdanning for forskere, praktikere og spesialister på området for helse og sikkerhet i arbeidslivet.

Her er et utvalg aktuelle kurs fremover:

Diversity and Inclusion Management

Er din organisasjon satt opp til å kunne møte et diversifisert og flerkulturelt arbeidsmarked? Hvordan kan du best jobbe med organisatoriske og psykososiale forhold for å kunne skape produktive og utviklende arbeidsmiljø både for den enkelte og for virksomheten?
7. – 9.  juni 2017, Soria Moria hotell, Oslo

Diversity and Inclusion Management – les mer på NIVAs kurssider

Occupational Skin Diseases – diagnostics and prevention

Arbeidsrelaterte hudlidelser er en viktig gruppe arbeidsrelaterte lidelser. Hva skyldes de, hvor stor utbredelse har de og hva kan de føre til av helseeffekter og effekter på arbeid og helse?
5. – 8. september 2017, Marina Congress Center, Helsinki, Finland

Occupational Skin Diseases – diagnostics and prevention – les mer på NIVAs kurssider

Bullying and Harassment at Work

Mobbing og trakassering i arbeidslivet er dessverre en utfordring på mange ulike arbeidsplasser. NIVA har over flere år bidratt til å øke kunnskapen om både utbredelse og hva en kan gjøre for å håndtere dette. Et viktig moment i en organisasjons arbeid med det organisatoriske og psykososiale arbeidsmiljøet.
18. – 20. september 2017, Kurhotel Skodsborg, København, Danmark

Bullying and Harassment at Work – les mer på NIVAs kurssider

For a Healthy Digital Work Environment

Hva betyr den nye digitale arbeidsplassen for deg og ditt arbeid? Nye kommunikasjonsformer, for mye informasjon, fleksible arbeidsmetoder, grenseløst arbeid og teknologifokus snarere enn arbeidsfokus? Hvordan skal vi håndtere både gamle og nye utfordringer i jobben?
18. – 20. oktober 2017, Hotel Scandic Continental, Stockholm, Sverige

For a Healthy Digital Work Environment – les mer på NIVAs kurssider

Kursoversikt

 • NIVA tilbyr både kurs, seminarer, konferanser og online-kurs. Oversikt over alle NIVA-arrangementer finner du her.

Andre artikler knyttet til Internasjonalt samarbeid og Informasjon fra STAMI

 • Se vårt nyeste nummer av magasinet Arbeid og helse

  Vårt magasin Arbeid og Helse for 2018 er nå på vei til posthylla til mange av landets virksomheter og organisasjoner. I årets nummer ser vi spesielt på arbeidsmiljøbegrepet og betydningen av arbeidsmiljø i et fremtidsperspektiv - både for samfunnet, virksomheter og den enkelte arbeidstaker. Ønsker du å få magasinet gratis tilsendt i posten? Du kan bestille eller laste ned magasinet nedenfor.

 • Årsrapport 2017

  Statens arbeidsmiljøinstitutt (STAMI) har i 2017 produsert mer kunnskap enn noen gang tidligere, med en solid publiseringsrekord på 78 vitenskapelige artikler i fagfellebedømte tidsskrifter. Last ned STAMIs årsrapport for 2017 her.

 • 5 råd for et godt arbeidsmiljø

  Et godt arbeidsmiljø skaper ikke bare trivsel, men gir også høyere produksjon. I år sto STAMIs direktør Pål Molander på scenen under NHOs årskonferanse i Oslo Spektrum. Her kan du lese hans fem beste tips for et godt arbeidsmiljø, for å forebygge uhelse, utvikle godt arbeidsklima og stimulere til effektiv produksjon.

 • Konferanse: Arbeidshelse 2017

  Hvordan ta vare på fremtidens arbeidstakere og fremdeles sikre lønnsomhet og effektivitet? 20. november arrangerer Norsk Industri, Legeforeningen, NHO, LO, Arbeidstilsynet, Statens arbeidsmiljøinstitutt og Stamina Helse den fremtidsrettede arbeidshelsekonferansen "Hvor er mennesket i fremtidens arbeidsliv?"

 • Arbeidshelse 2017

  20. november arrangerer Norsk Industri, Legeforeningen, NHO, LO, Arbeidstilsynet, Statens arbeidsmiljøinstitutt og Stamina Helse den fremtidsrettede arbeidshelsekonferansen "Hvor er mennesket i fremtidens arbeidsliv?"

 • Ny åremålsperiode for direktør Pål Molander på STAMI

  Direktør Pål Molander blir tilsett i åremålsstilling som direktør for Statens Arbeidsmiljøinstitutt (STAMI) for ein periode på seks år, frå det tidspunktet departementet avgjer.